“No sé per què s’ha deixat de menjar cabra.
Abans en els receptaris quan parlaven de carn es referien
al boc, a la cabra, i ara s’ha anat abandonant
i sembla que més enllà del xai no es toca.”
(Marc Ribas, del programa “Cuines” de TV3)
Des de L’Elvira oferim carn sostenible, de proximitat i de temporada, en determinats moment de l’any. Si en compreu, obtindreu un producte de qualitat i estareu donant suport a la ramaderia extensiva de proximitat.
Si us interessa, poseu-vos en contacte i us posem a la llista de persones que anirem avisant quan tinguem producte per oferir. Oferim carn de cabrit i carn de crestó.
La raça de cabres que tenim, la cabra blanca de Rasquera, és poc lletera, per això no ens dediquem a produir i vendre llet ni làctics.
Pensem que tots tenim la responsabilitat d’apostar per un consum responsable, que prioritzi el producte de proximitat, els petits productors i la producció sostenible amb el medi ambient. Per això us animem a, a més de comprar-nos a nosaltres, comprar altres productes de ramaderia extensiva de la comarca, productes de pagès propers…
Sobre el tema de la carn, pensem que per avançar cap a la sostenibilitat, hauríem de menjar menys carn de la que mengem de mitja actualment, i prioritzar carn de proximitat, de producció a petita escala, i carn de ramaderia extensiva. Hauríem de tornar a menjar més proporció de carn d’oví i cabrum, com s’havia fet sempre.

A més de comprar-nos carn a nosaltres, us animem a comprar tota menta de productes a altres ramaders, agricultors i productors de proximitat.
Us deixem algunes receptes perquè us animeu a cuinar cabrit!
- Estofat camperol de pastor
- Cuixa de crestó
- Cabrit arrebossat amb salsa remolada
- Espatlla de cabrit al forn feta a temperatura baixa amb patates i més guarnició